Agenda

 

                                                                      slotconcert `24

Het traditionele slotconcert van Huismuziek Zwolle vindt dit jaar plaats op
                                                                  2 juni a.s.
Locatie: De sfeervolle Theodorakapel (Theodorahof 20, 8011AA Zwolle)
Aanvang: 16.00u. (deur open om 15.30u.) Entree: € 2,-

Muziekprogramma:
Het blazers/strijkersensemble onder leiding van onze nieuwe dirigent David van der Zee neemt u mee via diverse stijlen in een reis door Engeland, Frankrijk en Duitsland van 1700 tot heden. Concreet zult u de compleet gearrangeerde bewerkingen van folk en jazzstukken horen in combinatie met vernieuwde traditionele klassieke partituren voor kamerorkest.

De blokfluitgroep speelt een uiteenlopend programma. “Kleine juweeltjes” zijn het, volgens dirigente Susanne Gersch-Bremmers. Want het intense Madrigaal “Laciate mi morire” van Monteverdi, of de fuga “Suscepit Israel” uit het Magnificat van Bach, net zo als: “To be sung of a summer night on the water” van F. Delius spreken allemaal in een eigen muzikale taal voor zich: ingetogen, feestelijk, schitterend. Gezelligheid vind je terug/hoor je in de Hongaarse volksmelodieën van J. Eccles. en tot slot verplaats je je naar de tijd van G. Gabrieli met een dubbelkorig werk voor 8 blokfluitstemmen. Jammer dat we niet in de St Marco in Venetië zijn, maar ook in de Theodora kapel zal het wel klinken.

Uiteraard spelen de twee speelgroepen van Huismuziek Zwolle ook samen. We brengen een “Ode aan Cecilia”, gecomponeerd door Reinout Gottschalk (onlangs overleden), hij is heel bekend onder de doorgewinterde huismuzikanten. Zijn compositie gaat terug op een mooie melodie “Ik zag Cecilia komen”. Ook Wendel verwerkt in zijn compositie “Man sieht nur mit dem Herzen gut” (de kleine Prins) een bekende melodie, namelijk: “Der Mond ist aufgegangen”. Het “Abendlied” van Rheinberger is pure schoonheid. Met vertrouwde en moderne samenklanken in arrangementen voor deze speelgroepen sluiten we weer een boeiend speelseizoen af en delen ons plezier graag met jullie als luisteraar.

 

 

23 september 2023 – 50-jarig bestaan Huismuziek Zwolle

Op 23 september 2023 vierden wij als leden van Huismuziek Zwolle ons 50-jarig bestaan. Wij vierden dit samen met leden van het koor “Het Zwols akkoord”. Wij dachten dat het een bijzondere belevenis ging worden. Wij als lustrumcommissie doken als voorbereiding van deze viering in de historie van onze ensembles en ontdekten dat in het prille begin ook zangers deel uitmaakten van de leden van het eerste uur. Met elkaar gingen wij onder leiding van Ines Leijen ontdekken hoe dat ging klinken. Bezoekers waren van harte welkom om te komen luisteren naar het resultaat van deze dag.

Adres: Theodorakapel, Theodorahof 20, 8011 AA Zwolle

Bereikbaar via een voetpad van de Harm Smeengekade: het ligt achter de serviceflat ‘De Keersluis’. Nabij de Rabobank.

Parkeren kan op het parkeerdek Emmawijk.

Inloop: 09.30 uur, 10.00 uur beginnen en rond 15.30 uur is de presentatie. Bezoekers worden vanaf 15.15 uur verwacht.

Toegang voor bezoekers: 2 euro.

 

3 juni 2023 Jubileumuitvoering

Onze jubileumuitvoering werd gehouden in de Theodorakapel in Zwolle op zaterdag 3 juni jongstleden vanaf 15.00 uur. De muzikale leiding was in handen van onze dirigenten Ingrid Soeten en Susanne Gersch-Bremmers.

Toegang: 2 euro p.p.

Adres: Theodorahof 20, 8011 AA Zwolle

Bereikbaar via een voetpad van de Harm Smeengekade: het ligt achter de serviceflat ‘De Keersluis’. Nabij de Rabobank.

Parkeren kan op het parkeerdek Emmawijk.

De kapel was open vanaf 13.00 uur. De musici waren om 13.45 uur aanwezig, zodat er gestemd en gerepeteerd kon worden.

Vanaf 14.30 uur was de deur open voor luisteraars, tegen betaling van 2 euro.

 

22 april 2023 Kamermuziek in De Steigers

Het ArtEZ Conservatorium in Zwolle ging dit studiejaar weer Kamermuziek in De Steigers organiseren in samenwerking met Dubbelgreep en Huismuziek Zwolle.

 

19 maart 2023 Concert Huismuziek Zwolle met Mpingo Clarinet Choir

Het concert vond plaats in de Theodorakapel in Zwolle, om 15.30 uur.

Het klarinetorkest stond onder leiding van Martin van Zanten en is onderdeel van de stichting Quintus te Kampen. De musici van Huismuziek Zwolle stonden onder leiding van Ingrid Soeten. De organisatie van het concert werd verzorgd door Mpingo.

Toehoorders waren welkom.

Toegang: 3 euro p.p.

 

21 januari 2023 10-16 uur Open speeldag onder leiding van leden Charivari Trio

De Ichtusschool
Zwarteweg 74 8019 AZ Zwolle

De muzikale leiding van de dag was in handen van leden van het Charivari Trio. Charivari zong en speelde een onweerstaanbare mix van volksmuziek uit Oost Europa en Zuid Amerika. Passie en melancholie, subtiel samenspel en verrassende improvisaties gingen daarbij hand in hand.

Om 15.30 uur vond een slotpresentatie plaats.

Toehoorders waren van harte welkom. Kosten 2 euro p.p.