Dirigenten

Susanne Gersch-Bremmers is dirigent  van ons blokfluitensemble. Zij studeerde blokfluit en traverso aan de conservatoria in Münster en Utrecht. Zij is blokfluit-, traverso- en ensembledocent aan de muziekschool in Leiden (BplusC). Naast het lesgeven in haar privépraktijk in Zwolle werkt zij voor de vereniging van Huismuziek als speelgroepleider en  cursusdocent. 

Als uitvoerend musicus is zij een van de initiatief nemers van  Pop-Up Workshops Blokfluit i.s.m. Coert Bremmers, Jeroen van Lexmond en Sascha Mommertz (leden van blokfluitkwartet DNBQ). Ook zij zijn naast hun concertpraktijk zeer bevlogen docenten. Hun tomeloze enthousiasme voor de blokfluit brengen zij over door amateurblokfluitisten en publiek kennis te laten maken met hoogtepunten uit de muziekliteratuur (vanaf de middeleeuwen t/m de 21e eeuw) en met minder bekende muziekjuweeltjes. Al dan niet bewerkt voor blokfluit. Zij doen dat via het jaarlijks organiseren van workshops voor amateurblokfluitisten van alle leeftijden die minimaal 3 jaar les hebben gehad.

Het blaas- en strijkersensemble staat onder leiding van David van der Zee uit Leeuwarden. David is 34 jaar. Op zijn tiende is hij  begonnen als luitist. Door de jaren heen heeft hij  dit instrument gehouden en uiteindelijk examen gedaan aan het Prins Claus conservatorium o.l.v. Willem Mook. Naast zijn “officiële” instrument had hij een grote passie voor het schrijven en uitvoeren van eigen muziek waarmee hij zich met gitaar begeleidde o.a. onder de brandende zon van Zuid Frankrijk. Rond zijn  20ste volgde hij een muziekopleiding waardoor hij kennis maakte met andere muziekdisciplines. Waar onder orkestvormen met directie. Kort daarna kreeg hij de mogelijkheid om een koor te dirigeren als bijbaan. “Dit was mijn eerste stap in de dirigeer wereld”. Naast het dirigeren van ons ensemble dirigeert hij diverse koren en de Brassband Canita Tuba op Ameland.